Over Thomas

Thomas Braun is tekstschrijver, copywriter, ghostblogger en spreker. Hij schreef jarenlang voor magazines als Panorama, Esta, Triv’ en de televisiebladen van de KRO reportages, rubrieken en columns en hij interviewde talloze bekende en minder bekende Nederlanders. Tegenwoordig behoren JAN, Fiets, Management Team en communicatiebureau Axioma tot zijn vaste opdrachtgevers.

Braun is tevens auteur. Ga toch fietsen! – De metamorfose van een dikke veertiger (mei 2011) waarvan de zesde druk in de winkel ligt, was zijn eerste boek. Het tweede boek van Braun verscheen in 2013 bij Nieuw Amsterdam en heet Blijven genieten! over zijn barre fietstocht  van Italië naar Nederland. Braun’s derde boek, Tweede Adem, gaat over zijn tocht van Genève naar Nice.

Thomas Braun heeft twee kinderen: Max (2003) en Micky (2009) en woont in Naarden. Hij is al 28 jaar actief in de journalistiek, de meeste jaren op freelance-basis. Tussen 2008 en 2012 werkte hij als bladmanager in vaste dienst bij respectievelijk Management Team en communicatiebureau Axioma. Sinds 2012 is Braun weer zzp’er (Tekst Thomas Braun) en schrijft hij veel en praat hij veel. Braun is tevens actief op Twitter en Facebook.